Home » Начало » Какво не знаем за крушите
Home 

Какво не знаем за крушите

Още в древността, медиците са препоръчвали крушите като средство за справяне с нервното напрежение. Този чудесен плод има успокояващо действие върху сърдечния мускул и се препоръчва при ускорено сърцебиене.

Пресните, а също и варените и печени плодове са полезни и при болести на дихателната система.

Крушите имат и силно противовъзпалително действие. Плодовете помагат и при затлъстяване. Използват се и в диетичното хранене. Крушите съдържа дъбилни вещества, които са много необходими за храносмилането.В 100 г круши се съдържат 40Kcal. Препоръчително е да се консумират по 200- 300 г пресни плодове на ден при затлъстяване, захарен диабет и при заболявания на отделителната система.

Крушите съдържат от 1,4 до 9,3 % минерални соли. От тях най-голямо е количеството на калия, до 155 мг и по-малко на калция, магнезия, фосфора, желязото, до 3 мг., а съвсем малко е количеството на натрия. В тях се намират и микроелементите мед, цинк, арсен, йод и др.

От написаното става ясно, че крушите са не само вкусен плод но и много полезна храна. Насладете се на различните сортове круши които има на пазара, но не забравяйте че най- полезни са тези, набрани от личната Ви градина или от градината на Ваши близки.

Да Ви е сладко!

Share

One Comment

  1. Comment by Анонимен:

    Много интересна информация. Хубав сайт :)