Home » Начало » Как да понижим нивата на холестерола
Home 

Как да понижим нивата на холестерола

  • Вземете ниацин (витамин B3) добавки – Ниацина е доказано средство, за понижаване на LDL (лошия) холестерол и повишаване на нивото на HDL (добрия) холестерол. Степента, в която той понижава LDL холестерол не е измерена, но едно проучване показва, 20% увеличение на HDL (добрия) холестерол. Не са провеждани проучвания за ефектите на храни с високо съдържание на ниацин в сравнение с добавка. Въпреки това, той обикновено се тълкува, че консумацията на храни с високо съдържание на ниацин ще помогне за понижаване на нивата на лошия LDL, и повишаване на  нивата на добрия холестерол HDL.
  • Упражнение – Проучванията показват, че редовните  аеробни упражнения (ходене, плуване, бягане) може да повишат нивото на добрия (HDL) холестерол, който има предпазващ ефекти върху сърдечно-съдовата система. Това е особено вярно за хората с ниски нива на HDL холестерол.  Освен това упражненията може да усилят ефекта на диета с ниско съдържание на холестерол, по-нататъшно понижаване на нивото на лошия (LDL) холестерол.
  • Стани Vegan -. Да бъдеш веган включва  само растителна храна и избягване на всички животински храни като млечни продукти, месо, морски храни и др .. Веганството е показано за понижаване на холестерола , както и нивата на триглицеридите . Това е особено вярно за вегетариански диети, които не съдържат рафинирана захар, преработени храни, или транс-мазнини, и се състои най-вече на високите фибри, храни като ядки, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци .
  • Намаляване на стреса – Проучванията показват, че при стрес, може да увеличите нивата на холестерола с 10% . Едно изследване показва, че студентите имат високи нива на холестерол, преди тестове в сравнение с други пъти в семестър .  За да намалите стреса в живота си, пийте горещ чай,  правете йога упражнения, или излизайте с позитивно настроени приятели. Опитайте нови неща, докато не намери нещо, което работи за вас.

Ако сте ангажирани и не можете да изпълните тези съвети, можете да пробвате с капките за намаляне на холестерола на д-р Кочов – Холестенорм  50 мл. Има добри отзиви за тях но преценката е изцяло Ваша и на  Вашия личен лекар.

Преди да предприемете лечение на холестерола , посъветвайте се с вашия личен лекар.

 

Очаквайте още по темата.

Храни намалящи нивата на лошия холестерол.

 

 

 

Използвани материали: www.prevention.com

Share