Home » Начало » Веселин Орешков – градина от бъдещето
Home 

Веселин Орешков – градина от бъдещето

Веселин Орешков е роден в Троян. По образование е агроном, а по призвание учител и лечител, автор е на книгите:

ПЛАНИНСКИ ЛИМОН – показалец за Естествен Живот

Ръководство за отглеждане на Планински лимон. Агротехнически и здравни аспекти

Слънце, въздух, вода и сол

Пътят към свободата

Законите на живота

Автор е и на много статии и научни публикации. Целият му съзнателен живот е минал като интродуктор и една от големите му мечти е да въведе във флората на България растения от други флористични райони на Земята, за да се увеличи благоденствието на всички ни, в райското кътче – България.
В голяма степен това вече е факт, защото растения като планински лимон /Chaenomeles mauley/, арония, актинидия, шизандра, левзея, персимон вече присъстват в не една българска градина и със своите уникални цветове, плодове и лечебни свойства, допълват красивите пролетни пейзажи и трапезата ни. Именно той преди около половин век въвежда вече всеизвестната с лечебните си и хранителни качества (присъства в менюто на космонавтите в космоса) – арония. Изключително много цени Планинския лимон, както той го кръсти на български, а защо го цени можете да разберете в този сайт и в книгата му „Планински лимон – показалец за Естествен Живот“.
„Веселин Орешков, или Чичо Веско, както мнозина го наричат, е човек с невероятно търпение, непоколебима вяра и силна интуиция. Той непрестанно се среща и съветва хора от цялата страна и не само от страната. Изнася лекции и беседи за истинските неща в живота. Чрез личния си пример, в изключително съответствие между думи и постъпки, той увлича и млади и по-възрастни.http://planinski.com

Отворете видеото; Веселин Орешков – градина от бъдещето

https://youtu.be/99uzK-sWfsE?t=1m48s

Share