Home » Начало » Не само стомахът обича мляко- кожата го обожава
Home 

Не само стомахът обича мляко- кожата го обожава

Млякото омекотява и овлажнява кожата, придава и свеж вид,подхранва я и я прави по еластична. То осигурява много полезни вещества, като витамини, минерални соли, мастни киселини и се понася добре от кожата. Макар че в козметичните продукти  млякото присъства от десетки години, това не означава, че го съдържат непременно. Маската с натурално кисело мляко два пъти седмично оказва много благотворен ефект върху кожата.

На пазара има и голямо  разнообразие от продукти, разработени на базата на млечни протеини, които идеално овлажняват, омекотяват и  подсилват защитните сили на епидермиса на кожата. Тези продукти са разработени да подобряват и укрепват кожата както на лицето така и на цялото тяло, но не биха могли да заменят чисто натуралните млечни продукти.

В народната медицина се използва за отнемане на парещата топлина от тялото и помага на кожата да се възстанови след слънчево изгаряне. Трябва да се знае, че киселото мляко се нанася веднага след изгаряне, за да може да се предотвратят мехурите или беленето на кожата.

Share