Home » Млечна супа със зеленчуци

Млечна супа със зеленчуци

Продукти; 20 г картофи, 10 г зеле, 10 г карфиол, 5 г грах, 5 г моркови, 3 г масло, 50 мл прясно мляко, 50 мл вода, магданоз.

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета моркови, грахът, карфиолът, накъсан на розички, и нарязаното на ивици зеле сее варят в малко подсолена вода, докато омекнат. Прибавят се картофите, нарязани на кубчета. Малко преди да се свали супата от огъня, се налива горещото мляко, долива се горещата вода и се посолява на вкус. Накрая се прибавя маслото. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Кремсупа от спанак (коприва, лапад)

Продукти; 50 г спанак (коприва, лапад), 5г моркови, 3 г целина, 3 г лук, 3 г масло, 25 мл прясно мляко, 1/6 яйце, 1 г брашно.

 Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук и настърганите моркови и целина се задушават в част от маслото и водата. След като омекнат, се прибавя дребно нарязания спанак (коприва, лапад) и също се задушава. Зеленчуците се пасират, прибавя се сос бешамел от препеченото брашно и част от млякото и се разрежда с гореща вода. Загрява се до кипване. Подправя с варена застройка от яйцето и останалото мляко. Накрая се прибавя маслото.

 

Share

One Comment

  1. Comment by Read More:

    Interesting work once again. Thumbs up!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван