Home » Диета на Дюкан

Диета на Дюкан

Диета за отслабване „Пиер Дюкан“ носи името на известния френски диетолог и специалист в областта на храненето д-р Пиер Дюкан.

 

Какво представлява диетата „Пиер Дюкан“?

Диетата на Пиер Дюкан е от четири фази. Диетата на Пиер Дюкан е богата на протеини, ниска на калории, също така тази диета намалява апетита. Нещо повече, самият процес на абсорбирането на протеини води до висококалорични разходи, като по този начин позволява загуба на тегло без загуба на мускулна маса.

Програмата допуска и период на пост-диета, когато организмът се адаптира и не дава възможност за връщането отново към напълняване. Избягва се така нареченият йо-йо ефект.

 

Фази на диетата „Пиер Дюкан“

Фаза на протеинова атака. Чиста протеинова фаза: вие се храните с протеинови храни т.е. месо, птици, рибни продукти и морски дарове и ниско маслени млечни продукти. Тази фаза продължава от 3 до 10 дни в зависимост от вашата цел.

Фаза намаляване – както протеиновата част, но постепенно се увеличава приемът на зеленчуци с изключение на картофи, сладка царевица, грах, леща, зелен фасул и т.н. Вие редувате протеиновата диета, с протеинова диета +зеленчуци. Това го правите, докато постигнете желаното от вас тегло. С тази фаза от програмата губите около килограм на седмица.

Прочетете още

 

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван