Home » Чай за отслабване

Чай за отслабване

Този чай регулира цялостната обмяна на веществата, нормализира телесното тегло, подобрява здравословното състояние и поддържа тялото здраво, елегантно и младо.

Чаят е подходящ за всички, които са склонни към натрупване на тлъстини и желаят да отслабнат.

Необходими са следните билки:

10 г кора от зърнастец                                     15 г листа от малина

10 г шипки (плодове)                                      10 г листа и цветове от пирей

15 г кафяво морско водорасло                        7 г  листа от обикновена коприва

8 г листа от слез                                              3 г жълт кантарион

15 г листа от къпина                                        2 г цветове от бял равнец

Начин на приготвяне: Билките се смесват добре. За приготвяне на една чаша чай една пълна лъжичка от сместа се запарва с кипяща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пие се бавно на глътки. започва се с една чаша дневно, дозата се увеличава постепенно до три чаши на ден в продължение на шест седмици, след което бавно се намалява отново до една чаша на ден. След приключване на курса, може да се пие по една чаша на ден за поддържане на теглото.

Вземането на топла вана 2 пъти седмично и масаж на цялото тяло засилват ефекта от чая.

Автор: Мария Требен

От книгата“ Да бъдем здрави“ с Мария Требен

Share

3 Comments

 1. Comment by MYTEA.BG:

  Благодаря за информативната статия. Искам да отбележа, че най-ефективният чай за отслабване е Pu-erh (Пу-ер) чаят. Това е един от малкото чайове, които са изследвани и тествани с хора с наднормено тегло. Повече информация може да прочетете на https://www.mytea.bg

 2. Comment by admin:

  Здравейте! Билката зърнастец наистина има слабителен ефект, но в комбинация с останалите билки би трябвало да е слабо изразен. В този чай има слез и жълт кантарион, които имат благоприятен ефект при стомашни проблеми. Бих Ви посъветвала да спазвате известно време диета щадяща стомаха, за да се справите със стомашните проблеми, след което да опитате чаят. Благодаря Ви за въпроса! Весели празници :)

 3. Comment by Наталия:

  Здравейте! Интересувам се от билковата комбинация за отслабване и искам да попитам има ли слабителен ефект, заради билката зърнастец? Имам много чувствителен стомах, гастрит и колит с разстройство,затова разчитам на Вашето мнение, дали е подходящ в моя случай?
  Предварително Благодаря!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван