Home » При шипове и ревматизъм

При шипове и ревматизъм

Лечение със сода бикарбонат

1. 1 супена лъжица сода бикарбонат се размесва със същото количество свинска мас, 2 супени лъжици морска сол и 1 глава счукан чесън. Сместа се разделя на две равни части и с нея се прави компрес на петите. Той се поставя там независимо къде са шиповете. Когато започне да пари превръзката се сменя и петите се почистват. Лечението се прилага 7 поредни вечери.

 

2.  5 пакетчета сода бикарбонат се заливат с гроздова ракия, колкото да се получи каша. Тя се разстила върху вълнен плат и се налага на шиповете. Покрива се с хартия и се завързва с вълнен шал. Преспива се с компреса и на сутринта мястото се почиства. За предпочитане е да се намаже след това с мед и пак да се превърже. Процедурата се прави в продължение на 10 дни.

 

 

При ревматизъм и болки в краката

Подходящи при ревматизъм и болки в краката са и парни бани. Но те не бива да се прилагат при разширени вени. Вземат се 4 пакетчета сода бикарбонат и се разтварят в 5 л вода. Те се сгорещява до поносимост и се прави баня на краката. След подсушаване се обуват вълнени  чорапи. Добре е лечението да се прилага всяка вечер в продължение на месец.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван