Home » Методи за изследване на овулацията » Тест за овулация

Тест за овулация

Това е метод за доказване на овулация, който до някаква степен ни улеснява и не изисква много време .Той може да се купи от всяка аптека.
Тестът е специално разработен за откриване максимума на LH (литеизиращ хормон). Нарастването на количеството на LH е причината за овулация. По време на менструалния цикъл LH се произвежда в много малки количества, но в средата на цикъла силно нараства. Това нарастване се нарича „LH максимум“ и то предшества овулацията. Затова 36 часа след „LH максимум“ е най-вероятният период за зачеване.
Този тест реагира на сравнителен принцип нарастването на LH и установяване на „максимум“, като по този начин предсказва настъпването на овулация в период 24-48 часа след установяването на „максимума“.
Тестът се прави веднъж на ден, по едно и също време. Не използвайте първата сутрешна урина! След всеки тест можете да определите дали има нарастване на LH. Ако вашият резултат е положителен, имате нарастване на LH. Нарастването на LH трае от 1 до 3 дни. Овулацията понякога е налице ден, ден и половина след първия ден на нарастване на LH.
За да е положителен теста цвета на тестовата  лент трябва да е с цвета на контролната  лента или по тъмен.Ако е по-светла от контролната лента,  означава че нивото на LH в урината е ниско.
  Тестовете за овулация се правят в продължение на 5 дни. Ако жената има редовен цикъл   теста се прави на 14 ден от началото на последната менструация (при нередовен месечен цикъл, ако си водите менструален календар в който си отбелязвате датите на вашия цикъл, може да определите примерния ден за започване на теста като върнете 14 дни от началото на всеки цикъл.Така ще разберете кога през месеците е била вашата уволация и кои са вероятните дни за тестване). Информация за начина на тестване има  във всеки тест за овулация. За Ваше удобство е препоръчително да си купите комплект 5 бр. ленти за установяване на овулация+ тест лента за установяване на бременност.

Share

2 Comments

  1. Comment by Mariya:

    „вашата уволация“. Само като го видях това, ми стана ясно, че няма смисъл да чета целия текст..

  2. Comment by Keeley Kossak:

    I just want to tell you that I’m beginner to blogging and absolutely savored this website. Many thanks for sharing with us your blog site.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван