Home » Някои прости правила за подобряване на сперматозоидите

Някои прости правила за подобряване на сперматозоидите

Трябва тестисите да са в прохлада. Не случайно, са външен орган, независещ от телесната вътрешна температура! Оптималната температура за спермопроизводство е 30-31 градуса. Не носете твърде тесни панталони и дънки. Довеждат до застой на кръв в тестисите, особено когато седите. Яжте полезна за спермата храна – плодове, риба, нетлъсто месо и растително масло. Занимавайте се със фитнес, заради тестостерона. Правете секс! Регулярните еякулации повишават нивото на тестостерона.
Учените се опитвали да намерят оптималното за зачеване годишно време. Резултатите били следните :
През есенните месеци подвижността на сперматозоидите е минимална и сред тях има много с дефекти на опашките. Най-честия дефект е неправилно сформираната главичка.
Летните месеци дават най-голямото количество неузрели сперматозоиди. Възможна причина за това е лятната горещина.
Месеците от октомври до февруари са най-подходящи за зачеване. Тогава сперматозоидите са максимално подвижни, а спермата съдържа максимална концентрация полови клетки. Освен това учените смятат, че тогава вероятността за момче е по-голяма, отколкото лятото, когато от горещините Y-хромозомите, носители на мъжкия генетичен код силно отстъпват на жизнеспособните женски Х-хромозоми.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван