Home » Какво е рН

Какво е рН

Съкращението рН идва от френското „peur Hydrogène“, което означава “за водорода”, т.е. мярка за количеството водород в течността. Забележете, говорим не за алкализиращи или киселизиращи химикали в течността, а за количеството водородни атоми. Химикалите или минералите просто влизат в реакция с водата и създават водородни атоми.
Защо това е толкова важно?
Водородът е нашето гориво. Водородът ни лекува. Водородът е най-важното хранително вещество за нас. Водородът осигурява нашата жизнена сила! рН показва количеството водород в течността, затова рН измерва жизнената сила, която можем да получим от съответната течност.
Можем да измерим рН с лакмусова хартия или с електронен рН измервател. Той ще покаже число от едно до 14, като рН 7 е неутрално (нито киселинно, нито алакално).
Ако скалата отчита от 1,0 до 6,9, средата се счита за киселинна. Ако скалата отчита 7,0 – тя е неутрална, а от 7,1 до 14 е алкална.
Водата помага за изхвърлянето на токсините, затова дръжте бутилката до себе си – така няма да забравяте да пиете по чаша на всеки час. Нормалното количество вода което трябва да испиваме дневно е 30 мл на килограм телесно тегло.

Share

2 Comments

  1. Comment by Ferdinand:

    rather useful material

  2. Comment by TuomasFrances7553@aol.com:

    This site has got a lot of really useful info on it. Thanks for sharing it with me!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван