Home » Как да обзаведем или подредим жилището си

Как да обзаведем или подредим жилището си

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D е изключително полезна програма, ако искате да обзаведете или пренаредите жилището си! Програма позволява да направите набързо скица на дома и да видите как точно ще изглежда с новите мебели. Със Sweet Home 3D можете да направите основните неща в плана на една къща, а триизмерното изображение се появява в реално време и ви позволява на момента да се разходите из новата обстановка.
Приложението е с отворен код, реализирано на Java. Първото означава, че се доразвива постоянно, а второто – че дори няма да се наложи да инсталирате програмата на компютъра си, ако не искате.
На сайта на Sweet Home 3D (http://sweethome3d.sourceforge.net) има връзка, която позволява да стартирате приложението моментално (има избор и измежду няколко езика на интерфейса, основния е английски), но ако желаете, може да го изтеглите на компютъра си и да не зависите от наличието на връзка с Интернет. Приложението идва с разработен формат за запаметяване на плановете, така че можете да продължите започнат проект в по-късен момент от време. Мерните единици могат да са инчове или сантиметри. Веднъж стартирано, самото предложение няма никакви сложни елементи в употребата си.   Имате инструмент с който чертаете стените, след което можете да ги уразмерите с точност с двойно щракане върху тях. В лявата част на програмния прозорез се намира инвентара от интериорни елементи – врати, прозорци, обзавеждане за всекидневни, кухни, спални, бани и други. Поставянето на елемент в плана става, като той се изтегли на необходимото място. След това може да се наложи и да се позавърти малко, както и да се поразтегли или свие.
Ако имате нужда от мебел или предмет, който не е наличен в самата програма – на сайта много хора са добавили нови, които лесно могат да се импортират. Могат да се импортират и обекти от други сайтове, посветени на темата и съдържащи такива библиотеки.
Във всеки един момент в който добавяте или махате обзавеждане, промените се отразяват в триизмерния прозорец. Там може да се види общ изглед на жилището, но далеч по-полезно е, че може да се постави камера, чрез която човек действително да се разходи във виртуално конструирания дом. Няма да се насладите на гладка разходка с 25 кадъра/секунда, но все пак ще получите далеч по-реална представа за това, как ще изглеждат нещата в действителност.
Полезна опция е възможността за изчисление на размери – посочвате разстоянието, чиито размери ви трявбат и ако сте въвеждали правилно и внимателно стените в началото, то лесно ще можете да получите нужната ви информация.
Sweet Home 3D със сигурност е полезна в доста ситуации, когато искате да видите някоя различна организация на дома по нов начин и спестява борбата с огромни, тежки, макар и много мощни, приложения.
Sweet Home 3D

http://www.sweethome3d.com/index.jsp

Оценка: 5 / 5: Силно препоръчван
Този материал както и други интересни теми маже да намерите на http://all-computing.info/acinfo/

Share

One Comment

  1. Comment by TOFO:

    Много добра програмка! Използвал съм я и съм доволен.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван