Home » Билколечение

Билколечение

Мария Требен
Във време, в което голяма част от човечеството се е отдалечило значително от естествения начин на Живот, в което заплашителни болести го връхлитат поради неправилно отношение към живота. Би трябвало да преоткрием нашите лечебни билки, с които Господ е така добър да ни дарява от незапомнени времена. Пастор Кнайп казва в своите книги, че „за всяка болест е поникнала тревичка!“ Така че всеки един може да направи нещо за здравето си, като за всеки случай и навреме събира растения и билки от“Божията аптека“, чая от които пие всеки ден или при лечение, а екстрактите им използува за разтриване или налагане, като компрес или добавка във ваната и т.н. Когато човек реши да използува лечебните билки, той би трябвало да започне с кръвопречистващи билки като див чесън, коприва, великденче, радика и жиловлек. Такива лечения, приложени точно по препоръка, никога невредят. Ако не доведат до никакво или само до слабо облекчение и помощ, то вероятно в къщи или на работното място съществуват геопатични зони на смущение. В този случай трябва да се извика опитен търсач на подземни богатства, за да установи места, в които няма лъче изпускане. При сериозно неразположение, температура и други очевидни болестни симптоми обаче е абсолютно необходимо да се извика своевременно лекарят за установяване на диагнозата и консултация. Също така се разбира от само себе си, че протичането на тежко заболяване и оздравителният процес требва да бъдат съвестно контролирани от лекар.Това, че официалната медицина започва бавно да се обръща и към природолечението, проличава от XXV Международен конгрес за усъвършенстванена германската лекарска камара и австрийската лекарска камара, състоял се през март 1980 г. В Багдащайн – област Залцбург, на който участваха около 1500 лекари.Университетският професор д-р Карл  Алкен – Университет Заарланд, ФРГ,обосновава едно засилено обръщане на официалната медицина към лекуващите сили на природата, както следва: „След  втората световна война лекарите практически бяха някак безсилни при туберкулоза или отказване набъбреците. След това дойде големият обрат с въвеждането на антибиотиците а днес вече трябва да се борим с отрицателните последствия на отчасти свръх голямото, отчасти неправилно, прилагане на тези „благодатоносители“.
Към това идва и едно лавинообразно увеличаване на гъбичните заболявания, които се предизвикват от нарушаване на нормалното биологично равновесие. От твърде много медикаменти и от други влияния на околната среда.
Множество, с  чувство на отговорност, лекари предупреждават за прекомерна страст към лекарствата. Особено внимание се обръща непрекъснато на това, колко опасни могат дабъдат болкоуспокояващите средства . Те се взимат от безкрайно много хора без лекарски контрол и причиняват понякога много тежки увреждания на органите. Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват  у жените образуването на рак на гърдата, както са установили три, работещи независимо една от друга, изследователски групи в Бостън, Бристол и Хелзинки.Сега аз искам  с лечебната сила и действие на важни растения описани в книгата“Здраве от аптеката на Господ“, да протегна ръка на болните хора за възвръщане на здравето им. Да се излезе от безнадеждността на продължителното боледуване със собствени сили и своя воля, благодарение на божествената сила на лечебните ни билки, е възвишаващо човека. Да си възвърне той здравето, да носи самоотговорността за него, издига човешкото достойнство в такава степен,която почти извежда болния от безпътицата на болния му живот. Често ме питат откъде имам тези познания за билките. На това не мога да дам прецизен отговор. Като дете прекарвах ваканциите си у семейството на един главен лесничей. Там имах възможността, далеч не за възрастта си, да изживея и почувствувам зависимостите в природата. Така аз различавах още като дете всяко растение, знаех как се казва, но значението му като лечебно растение ми бе непознато. Майка ми, която бе възторжена почитателка на Кнайп, се стараеше, разбира се, нас, децата, да ни отгледа без химическо влияние. На Сретение господне през 1961 г. се спомина добрата ми майка. От този момент имах определеното чувство, че ме натикват в билкознанието . Към това дойдоха нови познания и аз постепенно израснах с едно сигурно чувство в лечебните билки от аптеката на Господ. Сякаш една по-висша сила, предимно Божията майка – голямата помощничка на всички болни, ме насочваше, показваше ми сигурния път. Доверието в НЕЯ, обожаването и молитвата пред една стара, чудесна картина на Св. Богородица, която по странен начин попадна в ръцете ми и така мое притежание, ми помагаше всеки път в случаи на колебание.Така че аз се стремя да обърна вниманието на хората не само върху лечебните билки и тяхната сила, а преди всичко върху всемогъществото на Създателя, в чиито ръце лежи защитен нашият Живот, който той определя. От НЕГО ние търсим помощ и утеха, при тежка болест. Той ни ръководи, дарява и насочва нашия Живот по СВОЯ воля!

Източници;
Литература; Мария Требен  книга: Дар от аптеката на господ

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван